Bir Gazze City restoranının dışında şok ve korku

Elif

New member
16 Haz 2021
1,196
0
0
Savaştan önce, bu restoran Gazze City Thai yemeklerinin rimalviertelinde servis edildi – malzemeler Gazze'nin kuzeyinde hala bulunabildiğinde.

Çarşamba günü, Gazze Şeridi'nde birkaç grevle kanlı bir gün olan restoran en ölümcüldü.

Orada otuz otuz kişi öldürüldü ve yerel Sağlık Bakanlığı'na göre 155 yaralı.

Grev ortaya çıktığında sokağın diğer tarafındaydım, kahve içti ve interneti başka bir kafede kullandım. Fotoğraf çekmek için kendimi gürültü, duman ve tozdan geçirdiğimde, ölülerin ve ölmekte olan bir sahneye rastladım.

Hayatta kalanlar birbirlerine ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Bu fotoğrafta görülen yaralı kadın daha sonra hastaneye kaldırılan bir hastaneye getirildi.

Enclave'de 59 yaşında ölümü bırakan Sağlık Bakanlığı'na göre, en az bir hastane çok sayıda kurbanı kaydedemedi. Kurban sayısı savaşçılar ve siviller arasında ayrım yapmaz.

Saldırının hedefi sorulduğunda, İsrail ordusu Perşembe günü yaptığı açıklamada, Gazze bölgesindeki güçlerinin “iki önemli Hamas teröristi” yaptığını söyledi.

“Grevden önce”, “kesin mühimmat, hava izleme ve ek zeka kullanımı da dahil olmak üzere yayınlanmamış sivillerin riskini hafifletmek için çok sayıda adım atıldı.”

İsrail “bilinçliydi” dedi. “Kurbanın iddiası” açıklamasında.

Grevler, Mart ayında, İsrailliler ve 7 Ekim 2023'te savaşı tetikleyen Hamas arasındaki bir ateşkesin çöküşünü izledi. İsrail ordusu, Hamas'ı bu saldırıya el konan kalan rehineleri yayınlamaya zorlamak için Gazze'deki operasyonlarını genişlettiğini söyledi.

Çarşamba günü kafenin önünde, savaş döndüğünde Gazans umutsuz.

“Yeter, yeterince kan dökülmesi,” dedi bir tanık Ahmed Al-Soudi.