CDC: Tam aşılı şahısların ağır Covid-19 olma ihtimali 13 binde 1

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,379
0
1
ABD Hastalık Denetim ve Korunma Merkezleri (CDC) tarafınca yayımlanan bilgiler ışığında tam aşı olmuş şahıslar ile yeni hadiseleri ilişkilendiren yeni bir araştırma yayımlandı.

Çalışmada, iki doz aşı olmuş bireylerin halihazırda corona virüs niçiniyle hastaneye kaldırılma yahut ömrünü kaybetme oranının son derece az olduğu açıklandı.

CDC bilgilerine bakılırsa, iki doz Pfizer-BioNTech yahut Moderna ya da Johnson and Johnson aşısının bir dozunu alan ABD vatandaşlarının ağır Covid-19 geçirme ihtimallerinin 13 binde 1’den daha az olduğu aktarıldı.

HASTANEYE YATIRILAN VE ÖLENLERİN YÜZDE 99’DAN FAZLASI AŞISIZ

Ocak 2021’den bu yana ABD’de Covid-19 niçiniyle hastaneye kaldırılan ya da hayatını haybeden bireylerin yüzde 99’undan fazlasının aşılanmamış bireyler olduğunu aktaran CDC, aşıların önemli hadiseler ve varyantlara karşı işe yaradığının altını çizdi.

Hastalık Denetim ve Korunma Merkezleri, halihazırda hastaneye yatan aşısız şahısların içinde yaşlıların yahut hastalık geçmişine sahip olanların öne çıktığını vurguladı.

Johns Hopkins Üniversitesinin derlediği bilgilere bakılırsa, ülkede virüs bulaşanların sayısı 40 milyon 459 bini aştı.

Virüs niçiniyle son 24 saatte 2 bin 9 kişi ömrünü kaybetti ve toplam can kaybı 652 bin 706’ya çıktı.

YETİŞKİN NÜFUSUN YÜZDE 75’İ EN AZ BİR DOZ AŞI OLDU

Hastalık Denetim ve Tedbire Merkezi (CDC) bilgilerine bakılırsa, yetişkin nüfusun yüzde 75’ine en az bir doz Covid-19 aşısı uygulandı.

Ülkede 208 milyon 24 binden çok bireye birinci doz, 177 milyon 104 binin üzerinde şahsa ikinci doz aşı yapıldı.

ABD’de, 12 yaş üzerindeki bireylerin yüzde 63’ü, 18 yaş üzerindeki bireylerin ise yüzde 65’i büsbütün aşılandı.