Dünya Asma Günü, hastanelerde hidroalkolik çözüm kullanımı azalıyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,369
0
1
Asmak hijyen her yıl milyonlarca hayat kurtarabilir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bunu hatırlıyor, bu da 5 Mayıs'ta her yıl bu uygulamayı dünya asılı günü ve dikkatini korumak ve insanların bu prosedürün tüm dünyada iyileştirilmesini destekleme taahhüdünü güçlendirmek için bir kampanya ile kutluyor. Kampanyanın ana sloganı “bazen eldivenler. El hijyeni, her zaman”.

Bu vesileyle, ISS, prosedüre adanmış tüm sağlık uzmanlarına açık olan Mesafe Eğitim Kursunu (FAD) yeniden açar ve son yıllarda sürekli bir düşüş bildiren hastanelerde hidroalkolik çözüm tüketimi hakkındaki gözetim verilerini günceller.

Veriler

ISS, sağlık tesislerinde hidroalkolik çözüm (CSIA) tüketme sürveyans sistemini koordine eder. Geçen Kasım ayında yayınlananları iki bölge için daha fazla veri ile güncelleyen en son sayılara göre, 2023'te ortalama ulusal rakam, sıradan hastaneye yatış için 10.5 L/1000 büyük ölçekli dağılım (bin günlük hastane kalışında litre) idi. Tüketim alana göre değişir: yoğun bakımda daha yüksek (39.9 l/1000 gdo), ortopediden daha düşük (8.9 l/1000 gdo).

İki özerk eyalet (Trento ve Bolzano) ortalamadan daha yüksek değerlere sahipken, Güney'in farklı bölgeleri daha düşük değerler göstermektedir. Yıllar boyunca, son üç yılda yarıya inen normal hastanede kalış tüketimi ile 20 litre eşik değerinin altına düşen, tüm alanlarda tüketimde aşamalı bir azalma gözlenmiştir. Bunun yerine, gözetimine (690) katılan yapıların sayısı artmaktadır.

Mutfakta Yaz: Gıda zehirlenmesini önlemek için 10 Altın Kural

Elvira Naselli

18 Temmuz 2024

Mutfakta Yaz: Gıda zehirlenmesini önlemek için 10 Altın Kural

Kampanya

Bu yıl DSÖ küresel kampanyasının 17 yılı kutlanmaktadır ve yıldönümü ülkelerin “Küresel Eylem Planı ve Enfeksiyon Önleme ve Kontrol (IPC), 2024-2030 ile ilgili izleme çerçevesinin uygulanmasını hızlı bir şekilde dikkate almaları gerektiğine denk geliyor.

Kampanyanın amaçları, optimal el hijyen uygulamalarını (uygun tekniği kullanarak ve WHO'nun 5 anına uygun olarak) ve eldiven kullanımını teşvik etmektir; Küresel Eylem Planının önerilerine ve WHO 2024-2030'un izleme çerçevesine göre, ellerin hijyeninin ulusal enfeksiyonların önlenmesi ve kontrolü stratejilerine ve yapı düzeyindeki standart işletim prosedürlerine dahil edilmesini teşvik edin; Üretim sürecine ve atık yönetimi üzerine, özellikle uygunsuz bir şekilde kullanıldığında, eldivenlerin çevresel etkisi hakkında farkındalığı artırmak.

Neonatologların dekalogu: Bu yüzden küçük olanları enfeksiyonlardan koruyoruz

Redazione Salute tarafından düzenlendi

22 Nisan 2025

Www.eduiss.it platformunda ücretsiz ve çevrimiçi olarak mevcut olan kurs, iyi uygulamaların DSÖ yönergelerine göre yayılmasını güçlendirmek amacıyla, bir güvenlik ve yardım kalitesi kültürünün tanıtımına katkıda bulunur.