Francesca: “Bir gün artık şişman olmak istemediğime karar verdim. Ve 80 kilo kaybettim kilo verdim”

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,485
0
1
Arkadaşlarla dışarı çıkmanın sevinci. Bir aperatifin tadını çıkarın. Kendinize suçluluk duymadan ve zorlayıcı bir açlık saldırısının kavramasında yarım kilo yeme riski taşımadan iki profiterolün tadını çıkarma lüksüne izin verin. Francesca'nın yeni hayatı, “Mucizeler Olmadan” fethedildi, ancak kararlılıkla başkalarının paha biçilmez yardımı. Bugün Francesca Migliaccio, Amici Obez Derneği'nin gönüllüsüdür ve tarihi yeniden doğma olasılığı için bir ilahidir.

Siyah obezite kuyusu

“Bir tür siyah kuyuya düşmüştüm – geri dönüşü olmayan noktayı açıklayan – yaklaşık 50 yaş, çocukluğun beni gıdaya doğru tamamen kaybetmemi sağladığından, beni bunaltan bir dizi olay. Artık sadece birkaç poundluk bir mesele değildi: Kilonum, bir hapishane, beni ezme riskiyle karşı karşıya kaldı”. Obezite – hatırlar – anoreksiya gibi trajik kanıtlayabilen bir hastalıktır, yavaş olsa bile daha incelikte daha incelikli: “Daha yavaş da olsa obezite ile ölüyoruz”.

O zamanlar yeterli yardım bulmak kolay değildi: 15 yıl önce çok disiplinli merkezler bugün olduğu gibi yaygın değildi. Bugün bu kadar umut verici görünen hiçbir ilaç yoktu. Kilo ile savaş genellikle tek başına savaştı. Ve yalnız, çoğu zaman kayboldu.

Cristina: “Bir gün 125 kilo ağırlığında uyanmazsın. Bir toplantı kilo vermeme yardımcı oldu”

Simone Valesini tarafından

19 Haziran 2025

Cristina:

Bir El Zamanı

Francesca, ironik bir şekilde hatırladığı gibi, her şeyi “Fantozzi Kliniği” ni denemişti. “Zaten iki psikiyatristle denemiştim, ama başarılı olmadan. Belli bir noktada, neredeyse 170 kiloya ulaştığımda, birisi bana beklenmedik bir şekilde elini tuttu. Onu yakaladım ve bunu iyi bırakmayı başardım. Bir bariatrik cerrah tarafından getirildim ve bu gerçek değişim yolumun başlangıcıydı”.

Della Rinascita

Operasyon derhal değildi. Diyerek şöyle devam etti: “Hazır olduğumdan emin olmak için cerrah için gerektiğinde bir buçuk yıl hazırlık aldı. Paralel, üçüncü yoluma bir psikiyatristle başladım ve bu sefer doğru. Neyse ki, çünkü sadece ameliyat yeterli değil.” Yeme bozukluğunun üstesinden gelmek için yolculuğu uzun, yaklaşık 15 yıl oldu. “Bu, hileler veya kısayollar olmadığını gösteriyor:“ Kimse mucizeler yapmaz – mahkumiyetle onaylıyor – hayatımızı değiştirmeye karar vermemiz gereken. Ve değişim bir kafa ve kalp yoludur, sabır ve her şeyden önce dışarıdan yardım gerektiren sürekli bir taahhüttür “.

“Bunu tek başına yapmak istedim. Ama aşırı kiloluya karşı eşit kollar oynamalısın”

12 Haziran 2025

Yardım istemenin önemi

Francesca, “en genç yaşta bile yeme bozukluğunu terk edip büyük obeziteyi bıraktığınız” canlı bir kanıttır. Francesca'nın vermek istediği önemli bir mesaj, hiçbir şeyin tek başına yapılmamasıdır: “Yardım istemeliyiz, kimseye değil kalifiye insanlara değil”.

Amici obez ilişkisi somut bir örnektir. Gönüllülerin insan yardımını sunan ve bilimsel topluluğun uzmanına yönlendiren yardım isteyecek bir yer. “Eğer o eli eğirseniz, onu alıp yönlendiririz,” diye temin eder. Arkadaşlar veya aileniz arasında arıyor olsanız bile, temel bir destek ve açık değil. Çünkü bugün bile, obezitenin ne olduğunu ve ondan muzdarip bir kişinin arkasında ne olduğunu gerçekten anlıyor. “Bize hor gören veya komik bir şekilde bakanlar için, obez bir kişinin arkasında her zaman ciddi bir şey için acı çektiğini, yediğimiz için değil, açıkça ifade etmek istiyorum”.

Haptaki gastrik baypas

05 Haziran 2025

Haptaki gastrik baypas
Haptaki gastrik baypas

“Bugün – sonuçlandırıyor – Yeni hayatımı farkındalık ve özgürlükle yaşıyorum. Hata sevinç, seçme olasılığından yoksun bırakma yolunu verdi. Obeziteye karşı mücadele, doğru zihniyet, doğru destek ve değişimin zor da olsa mümkün olduğu konusunda karşılaştığınız sürece kazanılabilir”.