Gazze için ablukanın ortasında Trump ve İsrail Mull Mull Bölme Yardım Planı

Elif

New member
16 Haz 2021
1,197
0
0
Trump yönetimi İsrail hükümeti ile Gazze insani yardımı sağlama planı üzerinde çalışıyor ve Dışişleri Bakanlığı'na göre İsrail'in gıda ve yakıt teslimatları için iki aylık ablukasını sona erdiriyor. Yardımcı işçiler yaklaşım hakkında ciddi şüpheler yarattı.

Mekanizma hala tamamlanmalı, ancak genel fikir, iki İsrail memuruna ve BM diplomatına göre her biri yüz bin Filistinliye hizmet verecek bir avuç satış bölgesi inşa etmektir. Teklifi tartışmak için anonimlik durumundan bahsettiler ve Haberler, teklifi tanımlayan ve diplomatlar ve memurlarla özgünlüklerini doğrulayan brifing makalelerini de kontrol ettiler.

Yetkililer ve brifing belgeleri, İsrail ordusunun yerlerin soyunma odalarının ötesine yerleştirileceğini ve yardımcı çalışanların askerlerin doğrudan katılımı olmadan yiyecekleri dağıtmalarını sağlayacağını söyledi.

Plan, Trump hükümetinin Gazze Şeridi'nde yardımın tanıtımı hakkında bu kadar ayrıntılı tartışmalara ilk kez çekildiğini gösteriyor. Bir İsrail ve ABD yetkilisi, Bay Trump, Orta Doğu'ya yapılan bir geziden önceki günlerde planı duyurmayı düşünüyor.

İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri, Hamas'ın gıda arzını çalmasını ve onlardan faydalanmasını önlemek için yeni bir sisteme ihtiyaç olduğunu söylüyor. Hamas'ın yardım üzerindeki etkisini ayırarak, grubun Filistin nüfusu üzerindeki daha büyük etkisini zayıflatmayı ve muhtemelen güçlerini zayıflatmayı umuyorlar.

Ancak, planın fizibilitesi belirsizliğini koruyor. Bakkal teslimatlarının her yeniden başlaması Gazze Strip'teki artan açlıkla başa çıkmaya yardımcı olurken, proje yardım kuruluşları tarafından eleştirildi. Birleşmiş Milletler katılacak çok fazla çekincenin olduğunu söyledi.

BM, BM gibi ortaklara dağıtılan bir brifing makalesinde BM, BM'nin insani konuların koordinasyonu ofisi, teklifin sivilleri birkaç satış merkezine gitmeye zorlayacağını söyledi, bu da onu daha da zorlaştıran, en çok ihtiyaç duyanları söyledi.

Birleşmiş Milletler'e göre, mevcut sisteme göre 400 dağıtım noktası var. Yeni, “Bu operasyonel erişimi büyük ölçüde azaltır ve nüfusun büyük segmentlerinin gıda ve diğer temel teslimatlar olmadan kalacağı beklentilerini artırır.”

Cuma günü yapılan bir medya bilgisi sırasında Mike Huckabee, ABD'nin İsrail Büyükelçisi'nin eleştirinin “tam olarak” olmadığını ve “dağıtım noktalarına ulaşmanın çok uzun olmayacağını” söyledi. Büyükelçi ayrıca gelecekte daha fazla satış puanının inşa edileceğini ve bu da sivillerin onlara erişmesini kolaylaştırdığını söyledi.

İsrail Başbakanı ve Beyaz Saray bir açıklamayı reddetti.

Hangi yardımcı grupların katılacağı hala belirsizdir. Bay Huckabee, birkaç özel kuruluşun dahil olacağını söyledi. Perşembe günü yapılan bir medya bilgisi sırasında, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tammy Bruce, yardımın tek bir özel vakıf tarafından dağıtılacağını, ancak daha fazla çalışmayı reddettiğini söyledi.

İki İsrail yetkilisine ve girişimde yer alan bir kişiye göre, bu temel bu amaç için kurulan yeni bir özel grup olan Gazze İnsani Vakfıdır. Grup ve Times adına yayınlanan bir brifingde, acı çekmeyi azaltan, uluslararası hukukta insani yasaya sahip olan ve karmaşık ortamlarda AIDS sağlanması için ölçeklenebilir bir model gösteren “Gazze'de işleyen insani yaşam çizgisi” sağlandı. “

Bununla birlikte, BM ve diğerleri planın sivilleri düzenli olarak İsrail askerleriyle etkileşime girmeye zorlayacağı konusunda endişeliydiler ve daha yüksek bir gözaltı ve sorgulama riskini askıya alacaklardı. Ve BM brifing makalesinde, projenin Kuzey Gazze'deki sivillerin yerini almak için bir backhand ajanı olabileceğini söyledi. İsrail memurlarına atıfta bulunan Birleşmiş Milletler, yardım ofislerinin muhtemelen güney Gazze'de sivilleri yiyeceklere erişmek için kuzeyi terk etmeye zorlamak için inşa edildiğini söyledi.

Yardımcı işçiler, değerli gıda paketleriyle uzun mesafeler çalıştırmaya zorlanacakları için, yağmacılara ve hırsızlara daha duyarlı olan satış noktalarından uzak yaşayan yeni sivil sistem sisteminin de uyardı.

“Gazze'deki Filistinli sivillere bağlı bir İsrail hakları örgütü Gisha genel müdürü Tania Hary,” Gazze'deki yaşamın tolere edilmemesini sağlamak için daha fazla baskı için AIDS'in dağılımı için bir plan gibi görünmüyor “dedi.

Bay Huckabee, yeni sistemin en azından başlangıçta zorluklarla karşılaşacağını itiraf etti, ancak yeni bir sistem denemenin Hamas'ın yardım dağılımını etkilemesine izin vermekten daha iyi olduğunu söyledi.

“Tehlikenin ne olduğunu net olalım,” dedi Huckabee. “Tehlike hiçbir şey yapmaz.”

Abluka sonu olmadan, kıtlık riskinin büyümesi beklenir. Yakıt Bargo, yiyecekleri Gazze Şeridi veya Power fırınlarının belirli kısımlarına dağıtmayı neredeyse imkansız hale getirdi, bu da birçok kişi kapanmaya zorladı.

Sonuç olarak, açlık zaten geç ve gıda maliyetleri arttı. Nisan ayının sonunda, Dünya Gıda Programı gıda arzının süresi dolduğunu açıklarken, Filistinli mültecilerin UNWA'nın daha fazla un bulunmadığı BM ajansı. İsrail, Gazze'de yeterli malzeme olduğunu ve Hamas'ın onlara ulaşmasını önlemek için yardımın donması gerektiğini söylüyor.

Times tarafından sorulan sivillere göre, un maliyetleri Şubat ayının sonundan bu yana 60 kez arttı. Yağma yaygınlaştı çünkü siviller daha umutsuz hale geliyor.

Isabel KershnerSunmak Adam Rasgon Ve Johnatan Reiss Rapor raporları.