Gebe olduğunu zannetti… Büyük şok yaşadı: Hekimler şaşırdı

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,589
0
1
Suluova ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Aysel Geylan, gebe olduğunu zannederek ocak ayında aile doktoruna başvurdu.

Gittiği aile doktoru ise karnındaki şişkinliği gaz sanıp Geylan’a, spor ile yürüyüş yapmasını önerdi, durumunun geçmemesi halinde de hastaneye başvurması gerektiğini söylemiş oldu.

Karnındaki şişliğin büyümesi üzerine Geylan, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde genel cerraha başvurdu. Tetkiklerin akabinde Geylan’ın karnında kitle tespit edildi. Ameliyata alınan Geylan’ın karnından 6 kilo 400 gram kitle çıkarıldı.

‘HASTAMIZ BİR ANDA 6,5 KİLO ZAYIFLADI’

Ameliyatı gerçekleştiren Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Fadıl Kara, “Hastamız bize geldiğinde karnı, 9 aylık hamilelik büyüklüğündeydi. Kıssasını anlattı ve bu şişkinlik niçiniyle aile tabibe başvurduğunu söylemiş oldu. Bu şişkinlikten dolayı gittiği aile doktoru arkadaşlar, şişkinliğin gazdan dolayı olabileceğini belirterek, yürümesini önermişler. Durum geçmeyince hastamız, dahiliye ve genel cerraha da görünmüş. Cerrah takımı, hastamızı bana yönlendirdi. Yaptığımız ultrason tetkiklerinde büyük bir kistlik kitle gördük. Bütün karnı kapsayan, midenin üstüne yanlışsız çıkan geniş bir kisti vardı. Haliyle operasyon sonucu verdik. Çok dikkatli bir biçimde operasyonla kisti patlatmadan total olarak çıkarttık. Kisti tarttığımızda 6 kilo 400 gramdı. Hastamız bir anda 6,5 kilo zayıflamış oldu. Olağanda bu tip kistler, üreme çağında olan bayanlarımızda görülür, daha ileri yaşlarda tümörlerle karşılaşabiliriz. Hastamızın bu türlü kurtulması hayli büyük bir bahtı. Zira patolojik tetkikinde de sıradan bir kist olduğu saptandı. Yani kanser olmadığı anlaşıldı, bu da en büyük mutluluğumuz” dedi.

‘KİLO ALDIĞIMI DÜŞÜNDÜM’

Kitle niçiniyle karnında şişkinlik hissettiğini anlatan Aysel Geylan, “Yılbaşından daha sonra karnımda bir şişlik başladı, kilo aldığımı düşündüm. Karaciğerime baskı hissetmeye başladım ve sıhhat ocağına gittim. ‘Bağırsaklarında bir sorun olabilir, yavaşça beslen, spor yap, geçmezse genel cerraha git’ dediler. Durum geçmeyince genel cerrah polikliniğinden sıra aldım. Ultrason ve tomografi de bir kitle görüldü ve beni Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Fadıl Kara’ya yönlendirdiler. Hocamız, sağ olsun bu kederden beni kurtardı. Şu an hayli uygunum, epey sağlıklıyım” diye konuştu. (DHA)