Gimbe, 5 erkekten biri aile doktorunu bilmiyor ve% 80'i ESF'yi hiç kullanmadı

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,589
0
1
5 erkekten biri aile doktorunu tanımıyor. Yarısı biletin ne olduğunu bilmiyorum ve% 80'inden fazlası Elektronik Sağlık Dosyasını (ESF) hiç kullanmadı. % 40'ı yapay zeka araçlarını kullanıyor ve potansiyel olarak kendilerini yanıltıcı içeriğe maruz bırakıyor.

Bunlar, bir crowdfunding kampanyasının 13 Haziran'a kadar aktif olarak başlatıldığı “Sağlık” eğitim projesinin bir parçası olan İtalya'nın son birkaç yılından 4200'den fazla öğrenci üzerinde bir GimBe Vakfı Araştırmasından ortaya çıkan verilerden sadece birkaçı.

Çocuklar ve sağlık sistemi

“Anayasa hukukunun sağlığı korumaya savunulması” diyor. Nino CartabellottaBaşkan Gimbe, “zaten okul çağından başlayan yeni nesilleri de içermelidir”. Ekim 2024 ve Mart 2025 arasında 30 eğitim kurumunda 33 toplantı sırasında, çocuklar NHS'nin işleyişi, önleme, dijital araçların kullanımı hakkındaki etkileşimli sınavlara yanıt verdiler. % 83'ü zaten aile doktorlarıyla tanıştıklarını söylüyor,% 16.7'si kim olduğunu bilmiyor. Cartabellotta için çocuk doktorundan MMG'ye geçiş, şimdi 14. yılda basit bir idari eylem, “bürokratik bir prosedürden rehberli bir yola dönüştürülmelidir”. % 53.6'sı sağlık biletinin ne için olduğunu bilmediklerini söylüyor. % 82.3'ü “stratejik bir dijital aletin zayıf bilgisi” ve “sağlığın bilinçli yönetimi üzerine eğitim yollarının olmaması” üzerine bir “alarm zili” olan ESF'yi hiç kullanmadı.

Sormak için yapay zeka

Öğrencilerin% 37,2'si Chatgpts veya benzerleri günlük ve% 36.5'i ara sıra kullanıyor. Bu “eğitimi bu teknolojilerin okul kurslarında sorumlu kullanımına entegre etmek için öncelik verir”, “Yeterli beceriler olmadan, IA'nın bir dezenformasyon aracı olma riskinin” nasıl olduğunu hatırlayan Başkan Gimbe'yi açıklıyor.

Antibiyotiklerin taranması ve kullanımı konusunda cehalet

Çocuklar daha sonra NHS tarafından sunulan ücretsiz tarama programlarını, periyodik kontroller ve antibiyotik kullanımı hakkında yanlış inançlara sahip olduklarını, ancak aynı zamanda bölgesel eşitsizliklerin büyük ölçüde farkında olmalarını bilmediklerini gösteriyorlar. “La Survey”, Cartabellotta, “sağlam bir önleme kültürü, sağlığın teşviki ve NHS'nin bilinçli kullanımının okul çağına aktarılması gerektiğini doğrular”.