Kuruluş Osman 63. kısım fragmanı: ‘Bizim cenk için hazırlığa gereksinimimiz yoktur!’

ahmetbeyler

Active member
25 Eyl 2020
29,705
0
36
Kuruluş Osman 63. kısım fragmanı: ‘Bizim cenk için hazırlığa gereksinimimiz yoktur!’
ATV ekranlarında yayımlanan ve tarihin tozlu sayfalarında kalan Osmanlı Devri’ni özgün bir lisan ve görkemli bir yapımla anlatan Kuruluş Osman, dün akşam yayımlanan 62. kısmıyla milyonları ekran başına kilitledi.

Heyecanla takip edilen 62’nci kısmı, Bamsı Bey’in intikamının alınmasıyla başladı ve Malhun Hatun’un Osman Bey’e verdiği evlat muştusuyla sonlandı. Kuruluş Osman’ın son kısmı milyonlar tarafınca soluksuz izlenirken toplumsal medyadanın da gündemine oturdu.

Direktörlüğünü Metin Günay’ın ve başrolünü Osman Beyefendi karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği Kuruluş Osman dizisinin heyecan ve aksiyon dolu 63’üncü kısım fragmanı da nefes kesti.

İşte Kuruluş Osman 63. kısım fragmanı…

KURULUŞ OSMAN 63. KISIM FRAGMANI

Diriliş Ertuğrul’un devamı niteliğinde olan Kuruluş Osman dizisi, heyecan ve aksiyon dolu kısımlarıyla izlenme rekorları kırmaya devam ediyor.

Kuruluş Osman’ın 63. kısım fragmanında, büyük bir cengin ayak sesleri duyuluyor. Osman Beyefendi, düşman ordunun başında Makedonyalı bir kumandan olacağını söylüyor ve bu komutanın Moğollardan epeyce Türklerden nefret ettiği belirtiliyor.

Osman Bey’in ”Bizim cenk için hazırlığa muhtaçlığımız yoktur!” kelamları ise fragmana damga vuruyor.

KURULUŞ OSMAN 62. KISIMDA NELER OLDU?

İkinci dönemiyle ekranlarda fırtınalar estiren Kuruluş Osman’ın 62. kısmında, Turhan Alp’in maharetiyle esir tutulduğu kervansaraydan kaçırılıp kendi ayağıyla Osman Bey’e gelen Togay ve sağ kolu Camuha, elleri bağlı vaziyette Söğüt’e getirildi. Söğüt ahalisinin yanı sıra Kayı Obası’nın önde gelen beyefendileri ve hatunları da adaletin yerine geleceği bu ana tanıklık etmek üzere hazır bulundu.

Söğüt meydanında toplanan kalabalığa seslenen Osman Beyefendi, Pir Edebalı’ya, “Nice yiğit alpımızı, kaç beyimizi türlü kahpelikle şehit eden; ekmeğimize, töremize tasallut eden bu eli kanlı katillerin yargusu için dinimiz ne emreder Pir Edebalı?” diye sordu.

Pir Edebalı, Osman Bey’in sorusuna,“Bakara müddetinde buyurduğu üzere Osman Beyefendi. Kısasta sizin için hayır vardır.” biçiminde karşılık verdi. Bunun üzerine Osman Beyefendi, Togay’a son kelamlarını sordu. Osman Bey’in önünde diz çöken Togay, şu kelamları söylemiş oldu:

“Bu topraklara babamın yarım bıraktığı işi tamamlamaya geldim. Kuşağını kurutmaya… Tengri Dağı’ndan çıkan Gökbörü’nın önünde dizlerimin üstündeyim. Senden af dilemek için mi? Değil. Cengiz Han’ın yiğit kurtlarını, ruhlardan güç alan kaç noyanı ortasındaki kutla dize getiren Gökbörü’ye duyduğum hürmetten. Seninle birinci karşılaşmamızda, beni mavi göğün altında kesim modül edeceğini söylemiştin. Kelamında durasın Gökbörü. Geyhatu’nun avcı köpeği Togay’ı yendin. Dişlerinle, sürüne olan bağlılığınla beni alt ettin. Kuşağının çıkıp geldiğin Tengri Dağı’nın adaletini yerine getiresin.”

Osman Beyefendi, infazı gerçekleştirmek için harekete geçerken Cerkutay, Bamsı Bey’in ikili kılıçlarını getirerek, “Bamsı beyimin bana emanetleri. Kaçtır vaktini beklerlerdi beyefendim.” dedi.

Bunun üzerine Bamsı Bey’in meşhur kılıçlarını alan Osman Beyefendi, Togay ve Camuha’nın cezasını tıpkı anda kesti. Osman Beyefendi, infazın akabinde ahaliye şu sözlerle seslendi:

“Ertuğrul Gazi oğlu Osman Bey… Canınıza, ekmeğinize, törenize, hangi dinden, hangi soydan gelirseniz gelin, tasallut edenlere hak ettiğini verdi. Düşmanlarımız ister cümle cihanla ittifak edip üzerimize gelsinler, ister türlü fitneyle kahpelikle bizi sırtımızdan vursunlar. Bu topraklar, üzerinde kardeşçe yaşayanlar pek, benim kuşağım var pek adalet ile ihya olacaktır. Ne Moğol’un, ne Bizans’ın gücü aksini galip kılmaya yetmeyecektir.”

Beyefendi otağında yaptığı kimi değişiklikler niçiniyle Malhun Hatun, Bala Hatun’un reaksiyonunu çekti. Bala Hatun, Malhun Hatun’la konuşmak üzere çadırına gitti ve tartışma sırasında Malhun Hatun’un güzel olmadığını fark etti. Malhun Hatun’un düzgünce kötüleşip sendelemesi ile telaşlanan Bala Hatun, şifacı hatunları çağırdı ve Söğüt’ten doktor istetti.

Malhun Hatun’un rahatsızlandığı haberini alınca derhal Malhun Hatun’un çadırına giden Osman Beyefendi, Malhun Hatun’u yatağında istiharat ederken buldu. Malhun Hatun bu sırada Osman Bey’e evlat muştusunu verdi:

“Müjdeler olsun sana Kayı Beyi! Gayrı evlat hasretin bitecek! Karnımda Kayıların beyefendisi, Ertuğrul Gazi oğlu Osman’ın evladını taşırım.”