MasterChef 2021 mavi kadro kaptanı Burcu kimdir? Burcu Önal hakkında bilgiler…

ahmetbeyler

Active member
25 Eyl 2020
29,705
0
36
MasterChef 2021 mavi kadro kaptanı Burcu kimdir? Burcu Önal hakkında bilgiler…
MasterChef Türkiye ana takım yarışmacıları birinci defa karşı karşıya geldi. Kaptanlık oyununu kazanan Burcu Önal, dönemin birinci mavi kadro kaptanı seçildi.

Kaptanlığı kazanan Burcu Önal’a dair bilgiler araştırılmaya başladı.

Seyirciler, MasterChef Burcu Önal kimdir, kaç yaşında, nereli sorguluyor. İşte MasterChef Burcu hakkındaki bilgiler…

MASTERCHEF BURCU ÖNAL KİMDİR?

MasterChef Burcu Önal, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde 1986 yılında dünyaya geldi. 15 sene Asya’da yaşayan Önal, küçük yaşlarda Filipinli bir ailede daha sonrasında da Çinli bir ailede büyüdü. Aslen Diyarbakırlı olan yarışmacı, İbrahim Önal ile evlidir.

ömründe yaptığı birinci yemek 13 yaşındayken yaptığı mantıymış. vakit içinde kendisini geliştirdiğini söz eden Burcu Önal tüm Asya yemekleri ve mantı yemeklerine hakim olduğunu tabir etti.

Kendini bildi bileli daima mutfakta olan yarışmacı uzun müddet Japon yemekleri ile alakalı detaylı eğitimler aldı. Uzun yıllar yurt haricinde gemilerde garsonluk yaptı. daha sonrasında yemek geliştiriciliği ve yemek öğretmenliği yapmaya başladı.

Yakın vakitte İstanbul Tarlabaşı’nda Sini Ethnic isimli Asya yemeklerinin yapıldığı bir restaurant açtı.

GEÇEN DÖNEM DA KATILMIŞTI

2020’de MasterChef’in elemelerine katılan Burcu Önal, Çin Mantısı yaparak birinci cinste başarılı oldu.

Giydiği Uzak Doğu kıyafetleri ile dikkatleri üzerine çekmiş olan yarışmacı üçlü eleme çeşidinde sufle yaparken Walison’a yardım ederek elenmişti. Âlâ niyeti, güler yüzü, kibarlığı ve paylaşımcı tutumları ile hafızalara kazınmıştı.

ANA TAKIMA NASIL GİRDİ?

Bu yıl birinci tıpta kısa müddette hazırladığı başarılı tadım menüsü yardımıyla ikinci cinse çıkmayı başardı.

Üçlü düelloda Burcu Önal, Mahsun Bilge ve Selçuk Selçuk isimli yarışmacılar ile eşleşti. Şefler, yarışmacılardan Ege mutfağına mahsus kabak çiçeği dolması hazırlamalarını istedi. Verilen müddet sonunda yarışmacıların hazırladıkları tabaklar heyetin beğenisine sunuldu. Şefler, geçtiğimiz yıl da müsabakaya katılan ve erken veda eden Burcu Önal’ı seçti. bu biçimdece Burcu Önal, 3. çeşide çıkmaya hak kazandı.

Final tipinde ikinci kümede yer alan Burcu Önal, terkib-i çeşidiyye yemeğinin istenildiği birinci cinste Samet, Hüseyin, Görkem, Hasan, Araz, Merve ile birlikte çeşidi geçen isim oldu. Yaratıcılık oyununda ana eser fıstık ezmesi idi. Gecenin en âlâ tabağını sunan Burcu Önal, MasterChef 2021’in ana takımına giren 8. yarışmacı oldu.

BURCU KENDİNİ ŞÖYLE TANIMLIYOR:

“Burcu Önal, şeflikten fazla bu yola baş koymuş yemek uğruna atılmadığı macera, karşılaşmadığı mani kalmamış lakin hiç bir zorluk bir daha de ortasındaki yemek aşkı ile yanan ateşi söndürmemiş, her kezinde daha da korlanarak hiç bitmeyecek bir aşk ile yanmaya devam eden bir yemek tutkunu…

Öyküm fazlaca farklı alışılagelmişten öte bunun en büyük niçini bu yoldaki aşkımın tutkumun büyüklüğü…

Zorluklar ve haksızlıklar karşısında yoldan dönmeyip yürüyerek nerelere ulaşabileceğimizi göstermek

Zira ben içimdeki aşka güveniyorum…”