Müge Anlı Büyükşen cinayetinde flaş tez: ‘Cinayet tarihinde yanımızdaydı, o yapmış olamaz’

ahmetbeyler

Active member
25 Eyl 2020
29,705
0
36
Müge Anlı Büyükşen cinayetinde flaş tez: ‘Cinayet tarihinde yanımızdaydı, o yapmış olamaz’
Hafta içi her gün ATV ekranlarında yayınlanan ve milyonları ekran başına kilitleyen gündüz nesli programı Müge Anlı ile Tatlı Sert, faili meçhul cinayetleri aydınlatmaya ve kuşkulu kayıpları bulmaya devam ediyor.

13 yıldır ekran macerasını sürdüren ve son olarak Büyükşen cinayetini işleyen program, geçtiğimiz ay dönem finali yaparak ekranlara kısa bir orta vermişti.

Dün prestijiyle yeni dönem startını veren Müge Anlı programında, Büyükşen cinayeti bir daha ele alındı. Canlı yayında ortaya atılan tez ise herkesi şaşırttı. İşte Büykşen cinayetinin bilgileri…

BÜYÜKŞEN CİNAYETİ NEDİR?

Konya’nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi’nde 3 Eylül 2018 tarihinde meydana gelen olayda, 3 çocuk sahibi Metin ve Nejla Büyükşen çifti, konutlarına giren kar maskeli saldırgan tarafınca vurularak öldürüldü.

Kızları Fatma Büşra Büyükşen ise katilin elinden kaçarak kurtuldu. Çiftin hekim oğulları Osman Büyükşen’in, Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıktı ve bahsin yine gündeme gelmesiyle jandarma bünyesinde özel takım kuruldu.

Özel grup belge üzerinde ve mahallede yaptığı çalışmalar kararı operasyon için harekete geçti. Geçtiğimiz ay yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar içinde olayın azmettiricisi olduğu belirtilen Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş ile birlikte 5 kişi tutuklandı.

”HÜSEYİN’İ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞMAM MANTIĞA AYKIRIDIR”

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Abdullah Başdemir tabirinde, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek şunları söylemiş oldu:

”Benim bu olayla ilgim bulunmamaktadır. Olay mantığa uymuyor. Kıskançlık niçiniyle Esra’nın eski sevgilisi Hüseyin’i öldürtmeye çalıştığım mantığa karşıttır. Ben Hüseyin ile gittiğimiz kafeden tanışıyorum.

Esra ile ayrıldıktan daha sonra Hüseyin ile saniyede karşılaştık. Tokalaşıp birlikte sohbet ettik. Hüseyin’e karşı rastgele bir hasımlığım olamaz. Esra Hüseyin’den ayrıldıktan daha sonra benimle olmaya başladı.

Biz bir arada iken Hüseyin rastgele bir biçimde rahatsızlık vermedi. Hüseyin’i öldürmek istemem kadar mantığa alışılmamış bir durum olamaz. Uzaktan tarife göre adam öldürmek talimatı vermekte mantığa uygun değil. Esra sıkıntılı bir kişiydi.

Etrafındaki beşerler da uyuşturucu kullanan bireylerden oluştuğu için onların bana ziyan verebileceği fikriyle Esra’dan kurtulmaya çalıştım. Lakin Esra peşimi bırakmadı.

Sokağa düşerim diyerek beni vicdani olarak güç duruma soktu. Bunun üzerine bende kendisi ile ilgilendim. Esra’nın bu işle alakası olup olmadığını bilmiyorum. Alakası olup, kendisini kurtarmak için bana iftira atmış olabilir.”

ESRA’NIN İSMİNE ÇİZGİ ÇIKARTIP ÇOBANLARA VERMİŞ

Son senelerda yanında Afgan ve Türk çobanlar çalıştırmaya başladığını da belirten Başdemir, bunların kısa vadeli olarak yanında çalıştığını ve yüksek fiyatlı bir teklif geldiğinde oraya gittiklerini söylemiş oldu.

Cinayet için kendisine 100 bin Türk lirası teklif edildiğini söyleyen ”Alpaslan” olarak bilinen Afgan asıllı Abdulhamid Uzbek’in yanında iki farklı devir çalıştığını söyleyen Abdullah Başdemir, öbür yerden yüksek fiyatlı bir teklif gelince onun da işi bırakıp gittiğini belirtti.

Çobanlara kendi isimlerine çıkardıkları sınırları kullanmaları için verdiklerini tabir eden Başdemir, kimi vakit kendi ismine kimi vakit eşinin dostunun ismine çizgi çıkarttığını söylemiş oldu.

Tıpkı biçimde Esra ismine da çizgiler çıkartıp kullanmaları için Afganlılara verdiğini belirten Başdemir, çoban sayısı azalınca sınır gereksinimi da azaldığını ve bu niçinle sınırları kapattığını da kelamlarına ekledi.

ESKİ İŞVERENLERİN ARGÜMANI ŞAŞIRTTI

“Kesinlikle o yapmış olamaz. esasen cinayet tarihinde yanımızdaydı. Kendisi yeterli biri, esasen bir yere gitse anlarız. Zira koyunlar kaybolur. Cinayeti onun işlediğini düşünmüyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Argümana göre, 3 Eylül 2018 tarihinde başlarına kar maskesi geçiren bireyler Metin Büyükşen’e ilişkin konuta, kapısı açık olduğu sırada girdi. Kimliği meçhul bireyler, emekli memur Metin Büyükşen’e pompalı tüfekle ateş etti. Necla Büyükşen’e de ateş eden saldırganlar, tüfeğin dipçiğiyle çiftin kızı Büşra’yı yaralayarak kaçtı.

Başına aldığı darbeyle yaralanan Büşra Büyükşen, olay daha sonrası komşulardan yardım istedi. Komşularının arabasına binen Büyükşen, jandarmaya giderek olayı anlattı.

Konuta giden jandarma takımları, Necla- Metin Büyükşen çiftinin cansız vücutlarını buldu. Yaralı Büşra Büyükşen de sıhhat nazaranvlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı.