Obez sporcular? Macché, ağırlıklı kaslar. BMI'nin tüm hatası

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,589
0
1
Rugby oyuncularını, Fiziği Uygulayan Kas Denizlerini biliyor musunuz? BMI kullanan olağan hesaplama yöntemlerine göre, vücut kitle indeksi olan vücut kitle indeksi, ağırlığını meydandaki metre cinsinden kilolara bölerek hesaplanan vücut kitle indeksi, obez olmasa da aşırı kilolu olarak kabul edilir. Ve bunun nedeni, kas kütlesinin çok ağır olması ve endeksin bir indeks olması ve daha büyük ağırlığı esas olarak yağ kütlesinden, yani yağ dokusundan ve kas kütlesi için daha fazla ağırlık veren güçlü profesyonel sporculardan kaynaklanan bir obez arasındaki farkı anlayamamasıdır.

Bir çalışma Besin

Ama sonra nasıl çıkıyorsun? Çözüm, yayınlanan bir çalışma önerdi Besin ve Avrupa Eco Derneği, Malaga'nın son Kongresi'nde sunuldu. Marwan El GhochModena Üniversitesi ve Reggio Emilia'ya uygulanan Gıda Bilimi ve Diyet Teknikleri Profesörü, Verona Üniversitesi ve Beyrut Üniversitesi'nden meslektaşlarıyla birlikte yönlendirdi. 20 farklı disiplinden oluşan 622 İtalyan erkek sporcuyu inceleyen bir çalışma, ancak her şeyden önce futbolcular, ragbi oyuncuları, basketbol ve voleybol oyuncusu, 25 yılı aşkın ve 30 yılı aşkın bir süredir.

Çalışma ilk olarak sporcuları sadece BMI kullanan ve daha sonra vücut yağının DXA (çift enerjili x -ray absaberi) ile değerlendirilmesi olan daha rafine ve hassas bir yöntem kullanarak değerlendirdi. Asla inanmayacaksınız, ancak sadece BMI 451 sporcu ile normal ağırlık (numunenin%72.5'i), 148 aşırı kilolu (%23.8) ve 23 obez (%3.7) idi. Bunun yerine tam olarak kas kütlesini değerlendiren DXA ile ölçümü kullanarak sonuçlar önemli ölçüde değişti: 598 Normopesus veya%96.1 ve sadece 19 aşırı kilolu, özellikle ragbi oyuncusu ve 5 obez (sırasıyla yüzde 3.1 ve 0.8).

Obezite, tek başına ağırlık yeterli değildir. Şimdi böyle ölçüldü

Elvira Naselli

15 Ocak 2025

Peki ne yaparsınız, en azından sporcular için BMI'yi çatı katına gönderirsiniz? “Stüdyomuzla – El Ghoch'u düşünüyor – BMI'nin sporcularda kullanılamayacağını gösterdik, çünkü aşırı kilolu ve obez sporcuların% 27'sinden fazlasının nasıl mümkün olamayacağı sezgiseldir. Ancak DXA, herhangi bir yerde mevcut olmayan sofistike bir araç olduğundan, bu arada ilk adım 28.2, 28.2, 28.2'nin daha fazla profesyonel popülasyon için BMI'yi seçmesidir. 33.7 Obez (Normal popülasyon için normal olan için 18.5 ve 24.9 arasındadır, aşırı kilolu için 25 ila 29.9 arasında ve obezite için 30'un üzerindedir “. Buna ek olarak, bu eşikler, yaşam turu ve 0,5” in altında olması gereken yükseklik arasındaki oran gibi diğer parametrelerle birleştirilebilir.

Obezite ve aşırı kilolu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Deodato Assanelli cevaplar*

14 Mart 2025

Fakat çalışma nasıl ortaya çıktı? Bir damgalama hikayesinden bir şampiyona kadar, Amerikan rugby oyuncusu Ilona Maher, aşırı kilolu olduğu iddiasıyla sosyal medyayı hedef aldı. “Hikayesi de saldırıların kötülüğü için beni çok etkiledi – Profesör El Ghock'u açıklıyor – ve bu çalışmayı inşa etmek için hikayesinden ilham aldım. Çünkü Maher bunu yaptı ama ben başarısız olan ve kariyeri, çok yüksek bir BMI için yok edilen diğer birçok kişiyi düşünüyorum”.

Obezite, işte çoklu kalp krizi ve diyabet riskini taşıyanların kimliği

Federico Mereta tarafından

30 Ekim 2024