Otistik bir çocuğun günlüğü: “Ben hipersensorial, bu yüzden zihnim çalışıyor”

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,341
0
1
En son makalelerde, duyusal algılarımı beş duyuda ayrıntılı olarak gösterdim ve bu nedenle hipersensorial'ımın nelerden oluştuğunu gösterdim. Şimdi ileriye doğru bir adım atmak ve duyusal algılarımın aklımda nasıl çalıştığı hakkında konuşmak istiyorum, o zaman otistik olmamın nedeni, durumları ve ilişkileri yönetmede çok etkili değil.

Otistik Bir Çocuğun Günlüğü: Arşiv

Uzun aramadan sonra, bir bayanın güzel bir kırmızı ceketle yürüdüğü noktada park etmeyi başardığınızı hayal edin. Kırmızıyı görüyorsunuz ama bu bilgi zihnin arka planına karşı bitiyor ve yakında unutuluyor, çünkü park etmek ve katları değerlendirmiyorsunuz. Ayrıca otoparkı görüyorsunuz ve bu bilgiler zihindeki kanıtlarda iyi ve kendinizi hemen manevra ve park etmeye hazırlamanız için kalıyor.

Otistik bir çocuğun günlüğü: “Sana dünyayı nasıl gördüğümü söyleyeceğim”

Federico de Rosa tarafından

05 Aralık 2024

Otistik bir çocuğun günlüğü:

Demek istediğim, zihninizin yaşadığınız bağlamda kendinize verdiğiniz amaca yönelik genel bir vizyona yönelik olduğunu ve bu nedenle ihtiyacınız olmayan bilgileri atarken, ihtiyacınız olan bilgileri otomatik olarak vurgulayarak birbirinizle bile vurguluyor.

Ne görüyorum

Bunun yerine otistik zihnimde ne oluyor? Kırmızı paltoyu görürsem, kırmızı hareketli kırmızıyı o kadar güçlü algılıyorum ki kaçırıldığım ve kolayca unuttuğum için oradaydım ve ne yaptığım. Başka bir deyişle, duyusal algının artması ve doğumdan itibaren olması, kişinin zihnini, genel vizyondan daha ayrıntılı kanıtı üzerine modellemek anlamına gelir.

Federico: “Otistik çocukların annelerine çok lezzetli yiyeceklerden kaçınmanızı tavsiye ederim”

18 Şubat 2025

Federico:
Federico:

Bilinç bulanıklığı, konfüzyon

Beni etkisiz gördüğünüz durumlarda, anlayamadığım değil, yaşadığım bağlama kıyasla sayısız ikincil algılarla bunalmış ve karışmış olduğum ve burada ve şimdi önemli olan algılara konsantre olmak için daha az yoğun, filtrelenmiş olduğumdur. O zaman sizin gibi yeterince hareket edebilmek için anlamları tahmin etmenizi sağlayan bir genel bakış yapamıyorum, bu zihinsel fakülte içimde daha az otomatik, daha yorucu, rahatsız ve belirsiz.

Gelecekte, artan ve bu nedenle kafa karıştırıcı duyusal algının sürekli zihinsel saldırısı altında yaşamanın neler olacağını söyleyeceğim. Zorluklar ama aynı zamanda harika avantajlar olduğunu tahmin ediyorum.

Otistik bir çocuğun günlüğü Federico: “Dokunma takıntısı, her şampuan bir işkence”

12 Mart 2025

Otistik bir çocuğun günlüğü Federico:
Otistik bir çocuğun günlüğü Federico:

Konular