Tayland'a seyahat etmek için sarı humma aşısı yaptırmak gerekli mi?

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,349
0
1
Sarı humma aşısı olup olmadığımı hatırlamıyorum veya buna dair bir kanıtım yok ve zorunlu olduğunu okuduğum Tayland'a gitmem gerekiyor. Aşı olacağım ama ikinci aşıysa ne riske girerim?“.

Ağustos ayında Bali'ye gidiyorum: Hangi aşıları yaptırmalıyım?

02 Mayıs 2024

Değerli okuyucu, sarı humma aşısı yalnızca sarı humma salgını olan bir ülkeden gelenler için Tayland'da zorunludur. İtalya sarı humma salgını olan bir ülke değildir, bu nedenle zorunlu veya gerekli değildir.

Eğer daha önce bu hastalığa yakalanıp yakalanmadığımdan emin değilsem ve sarı humma salgınının olduğu ve aşının zorunlu olduğu bir bölgeye seyahat etmem gerekiyorsa, o bölgeye ulaşabilmek için aşı olmam şart olduğundan aşı olmam tavsiye edilir.

Sarı humma aşısının şu an için tek doz olarak ömür boyu geçerli olduğu doğru, ancak ikinci kez aşı olsam bile herhangi bir riskle karşılaşmıyorum ve özel bir kontrendikasyonum da yok.

* Federico Gobbi, RCCS Sacro Cuore Don Calabria'da Bulaşıcı ve Tropikal Hastalıklar Bölüm Direktörü ve Brescia Üniversitesi'nde doçenttir.

Sağlanan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır: Hiçbir şekilde tıbbi tavsiye teşkil etmez ve doktorunuz veya uzman bir hekim tarafından önerilen teşhis veya tedavi göstergelerinin yerini alamaz..

Konular