Zelensky Trump'ı yönetti çünkü Ukraynalıları barış tartışmalarından dışladı

Elif

New member
16 Haz 2021
1,210
0
0
ABD'nin Salı günü Rus yetkilileri ile açılış toplantısından kısa bir süre sonra, Ukrayna'dan Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, Ukraynalıların kendi ülkelerinin kaderi hakkındaki konuşmalarından dışladığı en zorlu koşullarında Trump hükümetinin müzakere taktiklerini dışladı.

Riad'daki toplantı, Ukrayna'daki savaşın sonunu müzakere etmek ve ilişkileri normalleştirmek için ekipler kurmak için bir anlaşma ve Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasında daha yakın ilişkiler için iyimser ifadeler ve vaatlerle sona erdi – ve İlişkilerde, Kiev ve Avrupalı müttefiklerin müttefikleri çözülmeye devam ediyor. can sıkıcı buldum.

Bay Zelensky, Suudi başkentine planlanan gezisini bırakarak tartışmalardan protesto etti.

Planlı bir turun bir parçası olarak Orta Doğu'dan seyahat ettiği Türkiye'den Zelensky, “Ukrayna'da savaşın nasıl sona erebileceğine dair kararlar Ukrayna olmadan verilemez ve koşullar hala uygulanabilir.” Dedi. “Suudi Arabistan'daki bu Rus-Amerikan toplantısına davet edilmedik. Bizim için bir sürprizdi, ben de diğerleri için de düşünüyorum. “

Ukrayna, medya toplantısı için planları öğrendiğini söyledi. Bay Zelensky, Suudi başkenti Riad'daki toplantıdan sonra Amerikan yetkilisi üzerindeki Suudi Arabistan'a daha önce planlanan bir devlet ziyareti yapmak için önerdi.

“Kimin kalacağını, kimin gideceğini veya kimin nereye gitmeyi planlayacağını bilmiyorum. Dürüst olmak gerekirse, umrumda değil ”dedi. “Tesadüf istemiyorum ve bu yüzden Suudi Arabistan'a gitmeyeceğim.”

Ukrayna, Rusya'nın gelecekteki saldırganlığına karşı korunacak, NATO'ya üyelik veya savaş bölgesinde barışı koruma kullanılacak görüşmeler arıyor. Ukrayna ayrıca uluslardan Rus savaş suçları ve bir çatışma için onarım için kolluk önlemlerini incelemelerini istedi, tüm şehirleri kurdu ve on binlerce sivil ve her iki tarafta yaklaşık bir milyon askeri öldürdü ve yaraladı.

Eyalet Sekreteri Marco Rubio, bu tür taleplerin, Amerikalı müzakerecilerin Moskova ile gelişmiş bir ilişki ile el ele gidecek “inanılmaz olasılıklara” odaklandığı Riad'deki konuşmaya yakın olmadığını söyledi.

Ancak Bay Zelensky, Ukrayna olmadan bir karşılaştırma koşullarının Ukrayna ile müzakere edilemeyeceği konusunda ısrar etti.

Söz konusu yorumlar, Trump yönetim beyanı ve doğrudan eleştirilerden kaçınmak için ince bir çizgiye gitmeye çalışan Bay Zelensky'nin bir değişimi oldu. Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir V. Putin ondan korktuğu için hafta sonu Cumhurbaşkanı Trump'ın bir yerleşimde Rusya'nın altına alınabileceğine dair son konuşmalarda ve röportajlarda övgüde bulundu.

Ancak Riad'daki toplantı bir araya geldiğinde, müzakere sürecine yönelik eleştirisini keskinleştirdi.

Pazartesi günü Alman yayıncı ARD ile yaptığı röportajda, Bay Zelensky ABD'nin “Putin'in gerçekten sevdiği şeyleri söyleyerek” hızlı bir ateşkes aradığını söyledi. Amerikalı müzakerecilerin amacı, Bay Trump ve Bay Putin ile cumhurbaşkanının zirvesine hızla geçmek ve ateşkes ilan etmektir.

“Ama istediğin, sadece ateşkes, başarılı değil,” dedi Zelensky.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri önce Ukrayna'daki savaş sonrası güvenlik koşullarını özetlemeli ve Rusya'nın ihlalleri veya savaşın yeniden başlamasını önlemek için güvenlik garantilerini kabul ettiği konusunda ısrar etti.

Bay Zelensky, Rusya ve ABD'deki tartışmaları Suudi Arabistan'da açılan tartışmaları, 20 yıllık bir Amerikan savaşından sonra Taliban'a güç vermek için kapıyı açan Amerika'nın Afganistan'daki askeri varlığının müzakere sonuyla karşılaştırdı. Amerika Birleşik Devletleri doğrudan Taliban ile müzakere etti ve Amerika tarafından desteklenen Afgan hükümetini azalttı.

Suudi tartışmaları bitmeden bir röportajda Zelensky, “Birisinin Afganistan 2.0 ile ilgilendiğini sanmıyorum.” Dedi. “Amerikalılar aceleye geldiğinde Afganistan'da neler olduğunu hatırlıyoruz.” Bu alıntı, “Birisi bitmezse, düşünür ve acele etmiyorsa ne olabileceğine” bir örnek olduğunu söyledi.

Bay Zelensky ayrıca Bay Putin'i gayri meşru bir rehber olduğunu söylediler, çünkü Ukrayna herhangi bir seçim yapmadı (bu savaş yasası altındayken bunu yapamaz).

Amerika Birleşik Devletleri'nin Rusya'yı son bir barış anlaşmasından Ukrayna'yı tutması için destekleyip desteklemediği sorulduğunda Trump, Rusya değil, yeni seçimler yapmaya zorlayan yönetimi olduğunu söyledi.

“Evet, Ukrayna'daki insanların masada bir yer istediklerini söylemek zorunda olmadığını söyleyebilirim, uzun zaman önce bir seçeneğimiz oldu mu?” dedi. “Bu, benden ve diğer birçok ülkeden gelen bir Rusya meselesi değil. Ukrayna'nın silindiğini biliyorsunuz. “

Aslında, Rusya ve ABD yakında Ukrayna'da seçim talep edecek tek dikkat çekici ülkelerdir.

Bay Trump, Bay Zelensky'nin onay oranının Ukrayna'daki yıkım nedeniyle azaldığını iddia etti ve Ukrayna cumhurbaşkanının Rusya'nın neden olduğu yıkımdan sorumlu olduğunu yanlış önerdi.

Bir işarette, Riyad'daki müzakereler, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de tartışmalardan yaklaşık yedi saat sonra Rus dronlarını önlemek için değiştiği savaşı değiştirmedi.

Rusya'nın geniş işgalinden bu yana, ABD 2022'de Ukrayna için en büyük bireysel askeri ve mali yardım sağlayıcısı olmuştur, ancak Avrupa Birliği ulusları birlikte daha fazlasını sağlamıştır. Görüşmelerden de dışı bırakılan birkaç Avrupa devlet başkanı, Pazartesi günü Paris'te hangi askeri yardımın veya barışı korumanın olası bir ateşkes sağlamak için Avrupa ülkelerini işleyebileceğini değerlendirmek için çağrıldı.

Ukrayna, Rus balistik roketlerine karşı tek güvenilir işaret olan vatansever interceptörler de dahil olmak üzere uydu gizli hizmetleri ve hava savunması için Amerika Birleşik Devletleri'ne bağımlıdır. Toprak birlikleri Amerikan silahlarına daha az bağımlıdır, çünkü savaş sırasında kavga. Almanya'da patlayan Ukrayna dronları şimdi kurbanların büyük bir kısmına neden oluyor.

Savaş sırasında, Ukrayna çok daha büyük ve daha iyi donanımlı Rusya Ordusu ile savaştı, ancak dinamikler şimdi açıkça Rusya lehine. Kasım 2022'den bu yana, Ukrayna ülkesinin yüzde 1'inin yaklaşık yüzde 1'inin sahibini şiddetli ancak büyük ölçüde statik mücadelede değiştirdi. Rusya şimdi Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde kanlı ama yavaş yavaş hareket ediyor.

Salı günü Zelensky, “Bu noktada, sayfanın hiçbirinin savaş alanında bu savaşı kazanamayacağı açık.” Dedi. “Rusya bunu istedi, başarısız oldu. Kimse Ukrayna'ya inanmadı, ancak kendimizi kanıtladık ve bağımsızlığımızı askerlerimizin, halkımızın hayatında inanılmaz derecede yüksek bir fiyata savunduk. Bu, diplomasiye geçişin gerçekleşmesi gerektiğini kanıtlıyor, ancak sadece barışa yol açması gerekiyor. “

Bay Zelensky, Trump Hükümeti ile askeri yardım için doğal kaynaklardan kârdan pay alacak bir anlaşma yapmayı umduğunu söyledi. Teklifli bir yetkili, Trump yönetimi için bir teklifin hükümetin doğal kaynaklardan elde edilen gelirlerinin yarısını istediğini söyledi.

Bay Zelensky anlaşmayı mahkum etmiş ve karşılığında ABD'den herhangi bir güvenlik yükümlülüğü olmadığını söyledi.

Pazartesi günü Kiev'deki gazetecilerle Kiev'de Kiev'deki gazetecilerle yapılan bir video görüşmesinde Kiev'deki gazetecilerle yaptığı görüşmede Zelensky, “Bu bizim için çok önemli bir konu ve bir anlaşma imzalamakla ilgileniyoruz” dedi.

Ancak Bay Zelensky, Avrupa'nın Ukrayna'ya yatırım yapmakla da ilgilendiğini söyledi. “Amerikalı ortaklarımıza Avrupa'dan da tekliflerimiz olduğunu söyledim” dedi. Bay Zelensky, Ukrayna'da kaynakları olan bir işletmenin Ukrayna savaş çabalarının diğer destekçilerini düşünmesi gerektiğini söyledi.

Edward Wong Washington'dan raporlamaya katkı ve Maria Varenikova Kiev tarafından.