Gıda bozuklukları, İtalya'da 3 milyon hasta, 10 üzerinden 8'i kadın

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,773
0
1
İtalya'da 3 milyondan fazla insan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme bozukluğu arasında yeme davranışı bozukluğu ile bir arada var. Sadece anoreksiya nervoza nüfusun yaklaşık% 1'ini etkiler, bunların% 90'ı olan 540 binden fazla vaka. Yüksek Sağlık Enstitüsü'ne göre, en sık başlangıç yaşı 15 ila 25 yaş arasındadır, ancak küçükler arasındaki vakalar artmaktadır: 2020'nin ilk yarısında, yeme bozukluklarının yeni tanısı bir önceki yıla göre% 40 büyüdü.

Avrupa'da bile resim endişeleniyor: Çocuklardaki yaygınlık%2'ye ulaşıyor, en yüksek küresel seviyeye. Katı klinik bazlara dayalı bir yaklaşımın aciliyetini vurgulayan ve medya sadakatleri veya ideolojik anlatılar tarafından koşullandırılmayan sayılar. Tüm dünyada 2 Haziran'da düzenlenen Dünya Yeme Bozuklukları Günü göz önüne alındığında, İtalyan Psikiyatri Derneği (SIP), sizi “kültürel” problemlere veya sadece beden imajına indirgenmiş olmak için sizi yeme bozukluklarının karmaşıklığına geri getirmeye davet ediyor.

Stereotiplere karşı vücut pozitifliği

“Son yıllarda – gözlemliyor Kemik LilianaPsikiyatrist ve SIP Başkanı – medya ilgisi büyüdü ve kampanyalar estetik stereotiplerle ve olumsuz sosyal uyaranlarla savaşmak için çoğaldı. Bununla birlikte, bu iletişim momentumu genellikle karışıklık yarattı, farklı kavramlar ve siyaset, hastalık ve kültür, doğa ve çevre ve hastalığın klinik-biyolojik temelini ihmal eder. Açık bir örnek, estetik stereotiplere karşı doğru mücadelenin dahil edilme prensibi ile birleştiği, ancak bilinçsizce yanlış davranışı veya bakıma erişimi engelleme riskiyle karşı karşıya kaldığı vücudun pozitif hareketidir.

Zihinsel ve fiziksel sağlık

Bu nedenle, ruh sağlığı ve fiziksel sağlık arasında bir denge bulmak önemlidir. “Örneğin, aşırı vücut ağırlığı – açıklıyor – bir utanç veya sosyal dışlanma kaynağı olmamalı, ancak yine de metabolik ve kardiyovasküler komplikasyonları önlemek için düzeltilmesi gerekir, hatta bazen ciddi”. Başka bir risk, aşırı patolojik koşulları – hem fazla hem de kusurda – meşrulaştırabilen, farkındalığı ve tedavilere erişimi engelleyebilen So -Called 'ideolojik alibis' ile temsil edilir. Özellikle Başkan SIP, yeme bozukluklarının sadece çevresel bir vizyonunun arka plana nasıl belirleyici bir faktör oluşturduğunu vurgulamaktadır: bireysel nörobiyolojik güvenlik açığı. “Birçok hastada, sınırlı ilgi alanlarında zihinsel ruminasyon gibi otistik spektrum özellikleri vardır – kemiği açıklar – kızlarda bu yönler genellikle sosyal kamuflaj stratejileri nedeniyle fark edilmez”.

Anoreksi

Klinik tarih ayrıca yeme bozukluklarının “modern toplumun ürünü” olmadığını göstermektedir. Anoreksiya ile uyumlu semptomlar ve davranışlar, farklı dönemlerde ve kültürel bağlamlarda belgelenmiştir, bu da her şeyin çağdaşlığın getirdiği estetik modellere kadar izlenemeyeceğini gösterir. “Tıpkı herkes, stresli bir olaydan sonra Della Bone-in'den sonra travma sonrası bir bozukluk geliştirmediği gibi, herkes gıda patolojisi ile çevresel uyaranlara tepki vermez. Bireysel güvenlik açığı faktörleri hakkında daha fazla farkındalığa hizmet eder, erken tanı ve daha etkili tedavileri garanti etmek için”.

ManaTerapy

Global Mod
Global Mod
16 Haz 2021
4,813
0
0
İtalya'da 3 milyondan fazla insan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme bozukluğu arasında yeme davranışı bozukluğu ile bir arada var. Sadece anoreksiya nervoza
Selam iyi insanlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Leyla

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için güvenilir sağlık kaynaklarına başvurulması önerilir
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Emre

New member
9 Mar 2024
311
0
0
İtalya'da 3 milyondan fazla insan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme bozukluğu arasında yeme davranışı bozukluğu ile bir arada var. Sadece anoreksiya nervoza
Selam akıl danışanlara

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Leyla

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Fibromiyalji belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir ve zaman zaman şiddetini değiştirebilir
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

ManaTerapy' Alıntı:
Selam iyi insanlar Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Leyla Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için güvenilir sağlık
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @ManaTerapy

Ruya

New member
11 Mar 2024
391
0
0
Selam güzel insanlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Leyla

• İtalya'da gıda bozuklukları nedeniyle 3 milyon hastanın olduğu ve bu hastaların %80'inin kadın olduğuna dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, İtalya'da son haftalarda görülen botulizm salgınları nedeniyle üç kişinin hayatını kaybettiği ve 12 kişinin hastaneye kaldırıldığı bilinmektedir. Botulizm, Clostridium botulinum bakterisinin ürettiği toksinlerden kaynaklanan, nadir görülen ancak hayati tehlike taşıyan ciddi bir hastalıktır
ManaTerapy' Alıntı:
Selam iyi insanlar Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Leyla Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için güvenilir sağlık
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @ManaTerapy, eline sağlık

Kaan

New member
12 Mar 2024
65
0
0
Merhaba uzmanlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Leyla

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Doğru teşhis ve tedavi için bir sağlık uzmanına başvurulması önerilir
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Ruya' Alıntı:
Selam güzel insanlar İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Leyla İtalya'da gıda bozuklukları nedeniyle 3 milyon hastanın olduğu ve bu hastaların %80'inin kadın
Bence bu işin sosyolojik tarafı da önemli @Ruya, göz ardı edilmemeli

Emir

New member
11 Mar 2024
607
0
0
Selam akıl danışanlara

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İtalya'da her 10 hastadan 8'inin kadın olduğu belirtilen bir başka hastalık ise fibromiyalji sendromudur. Bu sendrom, kronik ve yaygın kas iskelet sistemi ağrısı, uyuşma, karıncalanma, yorgunluk ve uyku bozukluğu ile kendini gösterir
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Kaan' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Leyla Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Doğru teşhis ve tedavi için bir sağlık uzmanına
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Kaan

Ceren

New member
12 Mar 2024
394
0
0
Selam sevgili forum

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Leyla

Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Kaan' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Leyla Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Doğru teşhis ve tedavi için bir sağlık uzmanına
Tam olarak aynı fikirde değilim @Kaan, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Duru

New member
9 Mar 2024
610
0
0
Selam biraz göz atanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Leyla

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Hakim gibi davranmak istemem ama aklım bu tarafa kaydı

Ceren' Alıntı:
Selam sevgili forum Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Leyla Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm Tam olarak aynı
Haksız değilsin @Ceren ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Kaan' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Leyla Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Doğru teşhis
Burada sana %100 katılamam @Kaan, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Emir' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtalya'da
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Emir, özellikle ikinci kısım tartışmalı