Halil Sezai ‘tam dövemedim’ demişti! Komşusu konuştu: Beni her an öldürebilir!

ahmetbeyler

Active member
25 Eyl 2020
29,705
0
36
Halil Sezai ‘tam dövemedim’ demişti! Komşusu konuştu: Beni her an öldürebilir!
Geçtiğimiz eylül ayında, İstanbul Tuzla’da 68 yaşındaki komşusu Hüseyin Meriç’i darp ettiği sebebi öne sürülerek 1 yıl 11 ay 17 gün mahpus cezasına çarptırılan ve savunmasında “Pişmanım” diyen müzikçi Halil Sezai, yaklaşık 1 buçuk ay daha sonra tahliye edilmişti.

Ünlü müzikçi Halil Sezai, tahliyesiyle birlikte adeta pişmanlığını bir kenara bıraktı.

Hem toplumsal medyada birebir vakitte sahne aldığı bir yerde söylemiş olduği kelamlar ve çektiği klipte yer alan görseller üzerine bu kere de “tehdit” ve “hakaret” soruşturmasının tarafı oldu.

“BENİ ŞEYTAN ÜZERE GÖSTERDİ”

Darp edilen komşu Hüseyin Meriç, avukatı aracılığı ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na 7 sayfalık bir dilekçe sunarak Halil Sezai’den bir daha şikayetçi oldu.

Meriç dilekçesinde, 42 gün cezaevinde kalıp çıkan Halil Sezai’nin toplumsal medya hesabında ve çektiği klipte kendisine hakaret ve tehdit bulunduğunu tez etti.

Sezai’nin toplumsal medya üzerinden kendisini kastederek “Şapkalı şeytan! Yeni sene sana da huzur getirsin her şeye rağmen! Ben yaşayan ölülere ağıt ile uğurluyorum bu seneyi.” diyerek milyonlar önünde vefatla tehdit ve hakaret hatasını işlediğini belirtti.

Kendisinin fötr şapkayla tanındığını da ekleyen Meriç, Sezai’nin “Ağıt” isimli klibinde kendisini haksızlık yapan bir şeytan üzere gösterdiğini de söz etti.

”KİN BESLİYOR, HER AN ÖLDÜREBİLİR”

Dilekçenin devamında Halil Sezai’nin, sahne aldığı bir yerde “Siz bu biçimde ‘amcacık’ falan diye tanıdınız lakin. Hak etti, başım hoştu. Gerektiği biçimde tam dövemedim, tekrarki sefere. Hissim bu palavra söylemiyorum” kelamlarına vurgu yapıldı.

Sezai’nin aksiyonlarına devam edeceği ve “tekrarki sefere” diyerek kendisini öldüreceğini belirten Meriç, olayın akabinde güç vakit içinder geçirdiğini de aktardı.

Endişeden işini bıraktığını, konutunu terk ederek teknelerde ömür sürüp gizlenmeye çalıştığını, psikolojisi ve beden bütünlüğünün bozulduğunu lisana getiren Meriç, “Can endişem var. Kin besliyor, her an öldürebilir.” tabirlerini kullandı.

MUHAFAZA VE UZAKLAŞTIRMA TALEBİ

Cezaevinin Halil Sezai’yi ıslah etmediğini vurgulayan Hüseyin Meriç, uzaklaştırma ve muhafaza talebinde bulundu.

Halil Sezai’nin, “ölümle tehdit” ve “hakaret” kabahatlerinden tutuklanmasını ve tutuklu yargılanması için dava açılmasına karar verilmesini istedi.

Şikayetle ilgili soruşturma başlatılırken savcılığın vereceği karar merak konusu oldu.