“Kesişme; Düzgün ki Varsın Eren” sinemasının ikinci tanıtımı yayınlandı

ahmetbeyler

Active member
25 Eyl 2020
29,705
0
36
“Kesişme; Düzgün ki Varsın Eren” sinemasının ikinci tanıtımı yayınlandı
Trabzon’un Maçka ilçesinde terör örgütü PKK’lı teröristler tarafınca şehit edilen Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayatlarının husus edinildiği TRT Ortak Üretimi “Kesişme; Âlâ ki Varsın Eren” ismiyle beyaz perdeye taşınacak sinema sinemasının çekimleri devam ediyor.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, 11 Ağustos 2017 tarihinde şehit olan iki kahramanın 4’üncü vefat yıl dönümünde “Kesişme; Yeterli ki Varsın Eren”in ikinci tanıtımını, toplumsal medya hesabından paylaştı.

“DÜNYANIN KALP HAFIZASINA MÜHÜRLEMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Sobacı, “Şehitlerimiz Eren Bülbül ve J.Asb. Ferhat Gedik’i dünyanın kalp hafızasına mühürlemek için yola çıktık. Çekimlerde sona yaklaşırken, TRT ortak üretimi ‘Kesişme; Âlâ ki Varsın Eren’ sinemasının 2. fragmanı şehadetlerinin 4. yılında sizlerle. Rahmet ve minnetle… #iyikivarsınEren” sözlerini kullandı.

SOBACI, İKİNCİ TANITIM SİNEMASINI OYUNCULARLA BİRLİKTE İZLEDİ

“Kesişme; Uygun ki Varsın Eren” sinemasının ikinci tanıtımında, izleyenleri derinden etkileyecek his yüklü sahnelerin yanı sıra bir de sürpriz vardı.

Trabzonspor’un yıldız futbolcusu Abdülkadir Ömür, koyu bir Trabzonspor taraftarı olan Eren Bülbül’ün ömrünü anlatan sinemada rol aldı.

Tanıtım sinemasında Ömür’ün, Eren ve kardeşleriyle birebir ekipte oynadığı maç sahnesi ilgi gördü. Trabzon Maçka’daki “Kesişme; Âlâ ki Varsın Eren” sinemasının setini ziyaret ettiği gün ikinci tanıtım sinemasını basın mensupları ve sinemanın oyuncularıyla izleyen TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, üretimci Mustafa Uslu’yu ve tüm sinema grubunu tebrik etti.

29 EKİM CUMA GÜNÜ VİZYONA GİRECEK

Tanıtım sineması ile bir arada sinemanın vizyona gireceği tarih de aşikâr oldu. “Kesişme; Yeterli ki Varsın Eren”, Cumhuriyetin 98. yıl dönümünde 29 Ekim Cuma günü beyaz perdede olacak.

Yapımcılığını Mustafa Uslu, direktörlüğünü Özer Feyzioğlu’nun üstlendiği, İsmail Hacıoğlu, Rahman Başel, Alayça Öztürk, Mutlunur Lafçı ve Buyruk Çiçek’in başrolleri paylaştığı sinemanın müziklerini ise Fahir Atakoğlu yaptı.

SEVGİ YÜKLÜ AİLELERİN HAYATLARINDAN KESİTLER YER ALACAK

Senaryosunu Mert Dikmen ve Özer Feyzioğlu’nun kaleme aldığı sinemada, iki şehidimizin hayat öyküsü, ülkemizde yaşanan terör gerçeği, Anadolu ve Karadeniz’deki çetin hayat kurallarıyla amansızca gayret eden çalışkan, fedakâr, sevgi yüklü ailelerin ömürlerinden kesitlerle seyircisi ile buluşacak.