Kürtçe konuşan bayanı yayından alan Didem Arslan Yılmaz özür diledi

ahmetbeyler

Active member
25 Eyl 2020
29,705
0
36
Kürtçe konuşan bayanı yayından alan Didem Arslan Yılmaz özür diledi
Show TV’de ekrana gelen Asla Vazgeçme programının sunucusu Didem Arslan Yılmaz, canlı yayına bağlanan bir bayanı Kürtçe konuşması üzerine yayından aldı.

Didem Arslan Yılmaz, gelen tenkitlere Twitter hesabından yaptığı 8 unsurluk açıklamayla karşılık verdi ve özür diledi.

Yayından alınan hanımın konuşulanları gizlemek istediğini bu yüzden Türkçe yerine Kürtçe konuşmak istediğini tabir eden Didem Arslan Yılmaz, hanımı Kürt olduğu için değil küfür ettiği için yayından aldığını söylemiş oldu.

KIZLARA TÜRKÇE HAKARETLER ETTİ

Didem Arslan Yılmaz, şunları söylemiş oldu:

“1-Dünkü yayınımıza, Urfa’dan gelen Hayriye Taşcı, “babası benden 4 aylık bebeğimi kaçırıyor, bana yardım edin”diyerek, ablası Ayfer Taşcı ile birlikte programımıza katıldı. Kızlar aileleri tarafınca tehdit aldıklarını söyleyip, öldürülmekten korkuyorlardı.

2- Yayın devam ederken kızların Halası Türkan hanım yayına bağlanmak istedi. Yeğenleriyle şakır şakır türkçe konuştu, evvel kızlara türkçe hakaretler etti. daha sonra da apansız kızlarla kürtçe konuşmak istediğini söylemiş oldu.

KÜRTÇE KONUŞARAK GİZLEMEK İSTEDİ

3- Hala Türkan hanım, benim ve seyircimin kızlarla konuşmasını anlamamızı istemedi. Yeğenleriyle kürtçe konuşarak, konuşulanları gizlemek istedi. Halanın bizden evvelde tercüman talebi de olmadı.

KÜRT OLDUĞU İÇİN YAYINDAN ALDIRMADIM

4-Türkan bayanı, kürt olduğu için yayından aldırmadım. Yeğenlerine hakaret ve küfürler ettiği için yayından aldım. O denli olsa yeğenlerini yayına konuk etmezdim.

5- Kürtçeye bir reaksiyonum olamaz. Yayında doğu lisanı diye hiç bir tabirim de yok….

İNGİLİZCE DE KONUŞMAK İSTESEYDİ BİREBİR YANSIYI GÖSTERİRDİM

6- Hala Türkan hanım, arapça da konuşmak isteseydi, ingilizce de konuşmak isteseydi, birebir yansıyı gösterirdim. Zira, onun ne dediğini bilmemiz gerekiyordu, kızların can güvenliğinden kaygı ediyordum.

YANLIŞ ANLAYAN var ise ONLARDAN ÖZÜR DİLERİM

7- Sivaslı bir ailenin kızıyım. Memleketimin doğusu batısı kuzeyi ve güneyi ile ilgili ayrım yaptığımı sav etmek, hele etnik ayrım yaptığımı söylemek büsbütün gülünç.

8- Yayının yalnızca 10 saniyesini servis edip güya ortada bir siyasi tartışma varmış üzere linç başlatanların gayesi “ülkenin fay sınırlarını kaşımak” Not: Bu ortada kürtçe konuşan vatandaşlarımızla hiç bir sıkıntım yok, yanlış anlayan var ise onlardan özür dilerim.”