Profiterol Tanımı

Elif

New member
16 Haz 2021
1,171
0
0
Profiterol Gereçleri

• Hamuru için:100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ,
  • 1 su bardağı su,
  • 1 su bardağı un,
  • 3 yumurta,
  • Dolgu kreması için:
  • 2.5 su bardağı süt,
  • 5 yemek kaşığı şeker,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 tatlı kaşığı kakao,
  • Üzeri için:
  • 2.5 su bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı nişasta,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Profiterol Nasıl Yapılır?

1. Tereyağını ve suyu küçük bir tavaya koyup ocakta çok harlı olmayacak formda yağ eriyip su ısınana kadar tutun.(Suyu kaynatmamaya ihtimam gösterin çünki; hamurunuzun kıvamında değişiklik olabilir)
  2. Ocağın altını kapatıp unu ek edin ve tahta kaşık ile pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  3. Hamurunuz uygunca soğusun.
  4. Hamurunuz soğuyana kadar iç kremanızı yapmanızı tavsiye ederim.
  5. Yumurtaları teker teker ilave edin. Bir yumurtayı hamura yeterlice yedirmeden başkasını ek etmeyin.
  6. Parlak ve pürüzsüz bir imaj elde edene kadar karıştırın.
  7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1&1.5 cm aralıklarla krema pompası kullanarak yahut dilediğiniz uzunluk bir kaşıkla dökün.
  8. Fotoğraftaki profiterol’de çay kaşığı kullandım.
  9. Bir kaşığı düzgünce doldurun ve öbür kaşıkla sıyırın.
  10. Bu halde tepsiyi doldurun.
  11. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirin. (Ben 41 dk pişirdim)
  12. Fırından çıkarmayın.
  13. Fırında soğusun.
  14. İçlerinin boşalması için bu adımı ihmal etmemelisiniz.
  15. Uygunca soğuduktan sonra fırından çıkarın.
  16. Dolgu kremasını ister profiterolleriniz ortadan enine keserek yahut isterseniz krema pompası ile alttan delik açarak doldurun.
  17. İkincisini tercih ettim yaparken.
  18. İç dolgu kreması:
  19. Un, şeker ve kakaoyu tencereye alıp karıştırın. Sicim üzere akıtarak sütü ek edin bir yandan karıştırarak. Orta ateşte kaynayana kadar daima karıştırın. Kaynadıktan 2-3 dk sonra altını kapatın. Kıvamı katı olsun istemiyorsanız yaklaşık yarım bardak daha süt ek edebilirsiniz bu ölçülere.
  20. Çikolata sosu:
  21. Yeniden tencerede birinci kuru gereçleri karıştırarak işe başlayın. Bir yandan karıştırarak suyu ek edin. Orta ateşte kaynayana kadar daima karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kısarak 2 dk daha ocakta tutun ve ateşi söndürün. Güzelce soğusun sosunuz. Ben hamurları fırına koyunca çabucak sosu hazırladım. Sos sıcak olursa çok yumuşak profiterolleriniz olur. Soğuk sosu doldurduğunuz profiterollerin üzerine dökün. Afiyet olsun.
  22. Not:Üstteki fotoğraf tanımı aldığım arkadaşımın getirdiği, ufacık kibar; çay kaşığı ile dökmüş. Ben de çay kaşığı kullansam da biraz dolu olmuş kaşık galiba:) Dolgu kreması onun tanımına ek olarak kakao ekli.