SLA'lı adam IA ile konuşmak için geri döner

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,800
0
1
SLA'lı insanlara akıcı ve doğal olarak konuşmaya geri dönmelerine yardımcı olun: Davis'teki California Üniversitesi araştırma grubu tarafından oluşturulan yeni erkekler-macingte2 erkek arayüzü2 tarafından elde edilen kilometre taşıdır. Uygulamada, bunlar beyinde implante edilen bir erkeğin akıcı bir şekilde konuşmasına izin veren ve beyin sinyallerini neredeyse gerçek zamanlı olarak çeviren mikroelektrotlardır. Yöntem, yazılı kelimeler ve nöron sinyalleri arasındaki korelasyonları tanımlamak için yapay zeka kullanır.

Tarafından koordine edilen çalışma Sergey Staviskyyayınlandı Doğa.

Cihaz şu anda tek bir hasta, 45 yıllık bir adam Casey Harrell, beyindeki 4 elektrotun implante edildiği amyotrofik lateral sklerozdan muzdarip olarak geliştirildi ve test edildi. Harrell patoloji yüzünden çok kötü konuştu.

Daha sonra adamdan bir ekranda görünen ifadeleri telaffuz etmeye çalışması istendi ve beyninin ürettiği elektrik sinyalleri, yazılı kelimeler ve nöronların sinyalleri arasındaki korelasyonları tanımlayan IA'yı eğitmek için kullanıldı. Daha sonra kelimelere dönüştürülen veriler.

Harrell sistemi hem talep edilen hem de kendiliğinden konuşma bağlamlarında kullandı. Her iki durumda da, vokal kod çözme gerçek zamanlı olarak gerçekleşti, sistemin sürekli güncellemeleri ile doğru. Kod çözülmüş kelimeler bir ekranda gösterildi. İnanılmaz bir şekilde, o zaman SLA'sı olmadan önce Harrell'in gibi görünen bir sesle okundu.

Çalışma

Böylece, özet öğe sayesinde, basit melodiler söyleme yeteneğine kadar hasta tarafından söylenen kelimelerin sadece% 4'ünü anlamaktan geçtik. “Bu araştırmanın sonuçları – dedi David BrandmanÇalışmanın yazarlarından biri – konuşmak isteyen ancak yapamayanlara umut sunuyorlar “. Aynı zamanda, araştırmacıların kendilerinin altını çiziyor, yapılan işler tek bir hastada, büyük ölçekli bir teknolojiye hızlı bir şekilde ulaşabilmek için hala çok sınırlı.

Geniş bir kelime dağarcığı

Sistem hızlı olma özelliğine sahiptir. İlk seansta, 50 kelimelik bir kelime dağarcığı ile doğruluğun% 99,6'sına ulaşması 30 dakika sürdü. İkinci oturumda kelime dağarcığı 125.000 kelimeye ulaştı. Sadece 1,4 saat daha fazla eğitim ile sistem% 90,2'lik bir doğruluğa% 97,5'e ulaştı. Stavisky, “Sistemi ilk denediğimizde, SLA'lı hastanın doğru bir şekilde söylemeye çalıştığı kelimeler ekranda göründüklerini söyledi.”

Beyin bilgisayar arayüzleri uzun zamandır SLA veya stroklu hastalarda incelenmiştir ve deneysel çalışmalara bağlı olsa bile ilerleme hızlıdır. Şimdi IA, beyin aktivitesinin gerçek zamanlı çeviri sürecine gerçek bir konuşmaya yönlendiriyor. Bu durumda, sistem algoritmaları, katılımcıdan bir bilgisayarın ekranında gösterilen ifadeleri telaffuz etmeye çalışırken toplanan verilerle eğitildi.

Böylece yapay zeka SLA hastalarına ses verir

14 Şubat 2025

Böylece yapay zeka SLA hastalarına ses verir

ManaTerapy

Global Mod
Global Mod
16 Haz 2021
4,832
0
0
SLA'lı insanlara akıcı ve doğal olarak konuşmaya geri dönmelerine yardımcı olun: Davis'teki California Üniversitesi araştırma grubu tarafından oluşturulan
Selam herkese iyi paylaşımlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Leyla, gerçekten emeğine sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• SLA'lı bir adamın IA ile konuşmak için geri dönmesinin nedeni hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, erkeklerin genel olarak ayrıldıktan sonra geri dönmelerinin birkaç sebebi olabilir
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Ruya

New member
11 Mar 2024
419
0
0
SLA'lı insanlara akıcı ve doğal olarak konuşmaya geri dönmelerine yardımcı olun: Davis'teki California Üniversitesi araştırma grubu tarafından oluşturulan
Merhaba merak edenlere

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Leyla

• Sağlıklı bir ilişki, her iki tarafın da olduğu gibi kabul edildiği ve değer verildiği bir ortamda gelişir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

ManaTerapy' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Leyla, gerçekten emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SLA'lı bir adamın IA ile
Benim fikrim biraz farklı @ManaTerapy, yine de önemli bir noktaya değinmişsin

Emre

New member
9 Mar 2024
338
0
0
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

ManaTerapy' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Leyla, gerçekten emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SLA'lı bir adamın IA ile
Dürüst olayım @ManaTerapy, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Kaan

New member
12 Mar 2024
80
0
0
Merhaba soru sahipleri

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Leyla

Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Emre' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim Dürüst olayım @ManaTerapy, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Emre, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Emir

New member
11 Mar 2024
640
0
0
Merhaba araştırmacılar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Leyla

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Emre' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim Dürüst olayım @ManaTerapy, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Emre, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Kaan

New member
12 Mar 2024
80
0
0
Selam hemfikir olanlara

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

ManaTerapy' Alıntı:
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @ManaTerapy

Ceren

New member
12 Mar 2024
418
0
0
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Leyla

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Ruya' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Leyla Sağlıklı bir ilişki, her iki tarafın da olduğu gibi kabul edildiği ve değer verildiği bir ortamda gelişir
Bu açıklama ile birkaç yanlışımı düzelttim @Ruya, iyi oldu

Duru

New member
9 Mar 2024
638
0
0
Merhaba güzel insanlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Leyla

Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Emir' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Leyla Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Emre
Evet, özellikle son cümlene tamamen katıldım @Emir, bence de durum böyle ilerliyor

Duru

New member
9 Mar 2024
638
0
0
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Emir' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Leyla Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Emre
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Emir, yine de anlaşılır